Frontul anti-sectă

Biserica Unificării (a lui Sun Myung Moon) – sectanţi sau spioni?

In Cultum moonist în alte state on martie 26, 2009 at 6:42 pm

South Korea Helicopter CrashDintre toate sectele care au avut adepti in tara noastra, cea a lui Moon este poate cea mai ciudata si cea mai viu „colorata” grupare religioasa care si-a gasit adepti aici. Membrii sectei au avut mai intii activitati in Republica Moldova, unde erau veniti pe filiera rusa. Imediat, ei si-au extins „tentaculele” si au ajuns si in Romania. Membrii sectei Moon s-au manifestat pentru prima oara in tara noastra in Bucuresti, in 1996, unde Federatia Familiilor pentru Pacea Lumii din Romania si-a facut inaugurarea. La aceasta manifestare au participat mai multi lideri ai sectei Moon care au facut donatii. Participantii au semnat o clauza in formularul de inscriere prin care treceau de la religia ortodoxa la secta Moon.

Coreea a fost una din tarile asiatice în care prozelitismul catolic si protestant a fost si este foarte puternic. În Seul se afla cea mai mare biserica penticostala din lume, numarând aproximativ un milion de membri.

Sun Myung Moon s-a nascut în 1920 într-o provincie din actuala Coree de Nord. Când el avea 10 ani, familia lui s-a convertit la o formă penticostală de prezbiterianism, care încuraja vedeniile si alte practici atribuite Duhului Sfânt. În 1936, la vârsta de 16 ani, Moon a pretins că a avut o vedenie în care Iisus Hristos însusi l-a anuntat că a fost ales de Dumnezeu pentru a duce la capăt restaurarea Împărătiei lui Dumnezeu pe pământ. Ulterior el a pretins că a primit si alte revelatii, însă nu le-a făcut publice până în 1946.

După terminarea liceului din Seul, Moon a plecat să studieze la o universitate din Japonia. Nu a absolvit facultatea iar după înfrângerea Japoniei în al doilea război mondial el s-a întors în Coreea. Între 1948 si 1950 a fost întemnitat de către comunistii nord-coreeni. În 1954, în perioada de sărăcie si instabilitate politică si economică de după Războiul Coreei (1950-1953), Moon înfiintează Biserica Unificării, cunoscută oficial ca „Asociatia Sfântului Duh pentru Unificarea Crestinismului Mondial”.

Moon a dezvoltat o învatatura cu totul originala, afirmând ca rostul venirii Fiului lui Dumnezeu pe pamânt ar fi fost întemeierea unei familii model, însa ar fi fost împiedicat sa faca aceasta de catre cei care L-au rastignit. Acum îi revenea lui Moon misiunea de a duce la bun sfârsit ceea ce începuse Mântuitorul. În acest sens, Iisus din Nazareth era Mesia Noului Testament, iar Moon ar fi Mesia „Testamentului (Legamântului) Vesnic”. Secta, care numără astăzi aproximativ două milioane de adepti, îl proclamă deschis pe Moon ca succesor al lui Iisus Hristos.

Moon si sotia lui afirma ca ei formeaza familia ideala pe pamânt, dupa modelul lui Adam si Eva înainte de cadere. Cei doi au mai multi copii, o parte dintre ei înfiati. E interesant ca lui Moon i-au trebuit ceva încercari în realizarea familiei perfecte, actuala lui sotie fiind a patra Eva din viata lui!

Începând din anii 1980, Moon, pozând în anti-comunist înfocat, a început să câstige aliaţi printre grupurile politice conservatoare din SUA, pe care le-a ajutat cu contributii financiare. Activitătile lui politice i-au câstigat un respect de care nu s-a bucurat niciodată în anii 1970, perioadă în care grupuri de părinti si fosti membri ai sectei l-au acuzat în mass-media de tehnici de spălare a creierului pentru recrutarea de membri. Secta promoveaza obedienta absoluta fată de Moon. Membrii trebuie sa se supuna directivelor venite de sus pâna în cele mai marunte detalii ale vietii personale, cum ar fi cele legate de alimentatie sau de petrecerea timpului liber. De regula, membrii sunt determinati sa rupa legaturile cu familia, rudele fiind considerate „neiluminate”. Ocazional apar în mass-media relatari despre cununii în masă efectuate de „reverendul” Moon pe stadioane, în cadrul unor ceremonii fastuoase în care el „cunună” simultan sute de cupluri.

Moon conduce actualmente un imperiu financiar clădit cu banii si forta de muncă a membrilor. El detine companii în Coreea de Sud si în Japonia, unde produce arme pentru guvernul coreean, extract de ginseng si vase de portelan. Din cauza actelor de evaziune fiscală, el a primit interdictie de intrare în unele tări. În 1982 a avut de executat în SUA o condamnare de 18 luni de închisoare pentru evaziune fiscală.

Moon desfăsoară o intensă activitate mascată prin intermediul unor organisme internationale create de el, care aparent nu au nimic de-a face cu religia, ca de exemplu: Congresul international pentru unitatea oamenilor de stiintă (ICUS), Academia profesorilor pentru pacea mondială (PWPA), Congresul mondial al mijloacelor de informare în masă (WMC), Fundatia internatională pentru ajutor si prietenie (IRFF). Numărul acestor organizatii ar depăsi cifra de 100. Activitătile sunt disimulate, iar secta reuseste să aducă la congresele lor chiar teologi ortodocsi. Nu e de mirare că nu demult „teologi” ai Bisericii Unificării au conferentiat în două rânduri si la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucuresti. Această sectă ne poate da măsura rătăcirilor, a blasfemiilor care se aduc lui Dumnezeu de oameni ce pretind a fi crestini si încearcă să „crestineze” si pe altii.

  1. Bravo Rev.Moon! Şi acum la multrespectata vârstă de 90 de ani, Dlui continuie să depună maximum efort pentru a stabili pacea în lume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: