Frontul anti-sectă

Ministerul Educatiei lui Moon în Republica «intersectatilor»

In Cultul moonist în Moldova on martie 26, 2009 at 6:22 pm

rev_moon_corontation

În timp ce liderii politici de la Chisinau conferentiaza la întruniri mooniste, victimele acestei secte se trateaza la Spitalul de Psihiatrie.

Sâmbata, 23 august, în incinta Hotelului de lux „Dedeman”, la etajul doi, s-a desfasurat Conferinta Internationala cu titlul „Guvernarea globala la rascruce: abordari inovatoare pentru stabilirea pacii într-o societate în tranzitie”. Printre invitatii de onoare – lectori universitari, lideri politici, fosti ambasadori, ziaristi, epigramisti, dar si Kwak Chon Hwan, presedintele Federatiei Internationale pentru Pace în Lume (FIIPL), care a prezentat scrisoarea de salut, convenita cu fondatorul si sponsorul organizatiei vizate, Moon Sun Mying si sotia acestuia, Hak ja Han Moon, cunoscuti în lume ca initiatorii miscarii mooniste.

Ministri moldoveni – salariatii lui Moon

Prezenta în R. Moldova din anul 1993, miscarea moonista a reusit sa se infiltreze în cele mai importante esaloane ale politicii si ale Guvernului. În aceasta perioada, sub egida „Moon – Mesia”, în Chisinau au fost înregistrate cinci asociatii obstesti, care, chipurile, au menirea sa promoveze o învatatura sanatoasa, bazata pe idei aberante si care vin în contradictie cu o societate democratica. La baza moonismului se afla ipotezele „Suntem facuti de parinti falsi”, „Organele sexuale ale barbatului apartin femeii lui si invers”, „Toti moldovenii trebuie sa studieze coreeana, pentru ca aceasta este limba lui Dumnezeu”, scopul principal fiind însa cucerirea puterii intr-un stat, care urmeaza sa-l recunoasca pe Moon drept Mesia, si sa-i acorde o functie importanta. Teoriile sunt însotite de niste ritualuri stranii, potrivit carora tinerii sunt fortati sa se casatoreasca cu fete pe care le vad pentru prima oara. Nuntile se desfasoara pe cele mai mari stadioane, iar cununiile se încheie în numele lui Moon, sotii fiind siliti sa se bata în public cu bâta. Dupa ceremonie, cuplurile sunt somate sa cerseasca si sa practice prozelitismul. în momentul în care face dragoste cu sotia, în primele trei zile ale casniciei, sotul este obligat sa-si imagineze ca face dragoste cu Moon, iar consoarta – cu dna Moon.

Potrivit sectologului Alexandru Dvorchin, „moonismul este o miscare mediumistica, în calitate de lideri având mediumuri, care stabilesc relatii cu lumea de dincolo. Moon Sun Mying si-a început afacerea ca spiritist, printre primii clienti numarându-se pescarii, carota le indica locurile bune de pescuit. în site-urile sectei, Moon repeta obsedant ca el l-a cununat pe Isus Hristos cu o coreeanca, iar Satana, pentru greselile comise, si-a cerut iertare de la el personal.

Ulterior, fondatorul sectei a fost condamnat la închisoare de patru ori, ultima data pentru evaziuni fiscale. El mai este detinatorul indirect al unei uzine de armament (unde patron este feciorul sau) si stapânul unei resedinte de câteva ha în SUA, unde i-a si avut în calitate de oaspeti pe mai multe persoane influente din R. Moldova.

Amintim aici de vizita la resedinta personala a lui Moon a fostilor ministri ai Educatiei, Nicolae Matcas, Anatol Gremalischi, Petru Gaugas si a ex-vice-ministrului, Nicolae Bucun, care au mai beneficiat si de „onorariu” în suma de sute de dolari. Nu afirmam ca acestia sunt implicati în promovarea moonismului în R. Moldova, dar, în calitate de persoane cu functii în stat, au încalcat art. 13 al Legii despre culte, care spune ca „statul poate întretine relatii de cooperare cu biserica traditionala ortodoxa si cu alte culte recunoscute de el” (n. r. – de stat). Or, Serviciul de stat pentru problemele cultelor nu a înregistrat religia moonista.

Miscarea nominalizata, interzisa de ceva vreme în Franta, pe motiv ca cei racolati erau impusi de lideri sa-si doneze averea adunarii, se ascunde în R. Moldova, sub numele a cinci asociatii obstesti: Organizatia Tineretului Studentesc „CARP”, presedinte Mihai Calestru, Federatia Familiilor pentru Unificare si Pace în lume din R. Moldova, cu sediul pe strada Varnav 13, presedinte Sabina Gorceac, Federatia Femeilor pentru Pace în Lume, presedinte Ludmila Bolboceanu, tot ea fiind, din întâmplare, si sefa Directiei pentru Educatie si Promovarea Cadrelor de la Ministerul Educatiei, Asociatia Internationala pentru Educatie, lider Valerian Grâu, si ultima, înregistrata de curând, „Serviciul pentru Pace”. Precizam ca, împotriva primelor doua asociatii, Ministerul Justitiei a depus o cerere la Judecatoria Economica, solicitând lichidarea fortata. Aliona Turcanu, sefa Sectiei Înregistrare a Ministerului Justitiei, a declarat pentru ACCENTE ca instanta de resort a suspendat temporar activitatea celor doua organizatii, dupa care acestea si-au reluat activitatea. „Ei si-au racordat actiunile la legislatia nationala. Noi nu le putem interzice înregistrarea, ei nu declara ca sunt moonisti, prezinta toate actele necesare pentru o organizatie obsteasca”, a mai declarat sursa citata. Fiecare dintre cei cinci presedinti îsi are rolul sau în dezvoltarea miscarii mooniste. Astfel, Ludmila Bolboceanu, doamna care a venit la eveniment cu masina Guvernului, a facilitat prezenta lor în scoli, unde si-au lansat cartile „Universul meu”, „Înaltimea”, „Dragostea, viata, familia”, angajând în calitate de profesori cele mai bune cadre didactice din scoli, desigur, nu fara un onorariu impunator. La lectiile de educatie sexuala în stilul coreeanului, participa toti sefii de directii judetene de învatamânt. Unul dintre acestia, Nicolae Ioncu, ex-sef de directie a judetului Orhei, izgonit din SUA pentru hartuirea sexuala a unui tânar operator, a si prezentat, la 24 mai 2001, o scrisoare de multumire familiei Moon, în care vorbeste despre cât de importanta este etica sexuala si importanta fidelitatii si devotamentului în relatiile sexuale, referindu-se în acest sens la cartile lui Moon.

Ziaristi alungati cu forta de la conferinta

La rândul sau, Valerian Grâu, absolvent al Institutului National de Educatie Fizica si Sport, este conducatorul a trei grupe de copii, carora, sub pretextul ca le este antrenor, nu ezita sa le bage în cap teoria acceptata de el inconstient. „Botezarea” lui Valerian în aceasta secta a facut-o pe maica-sa sa depuna benevol o cerere la judecata, în care sa informeze ca modul de viata al feciorului sau dauneaza întregii familii. Organizatorul conferintei, Valerian Grâu, s-a dat în ziua cu pricina într-un spectacol care numai a mesaj de pace nu semana. Venita la seminar împreuna cu ziaristul Igor Pânzaru, fost moonist si autorul a mai multor investigatii despre activitatile sectei nominalizate, am fost îmbrâncita de presedintele Asociatiei Internationale pentru Educatie, direct de pe scarile hotelului „Dedeman”. Cu o voce autoritara, Grâu îl invita pe Igor afara, sa se „razbireasca”, acuzându-l ca „a venit aici sa distruga”.

Prezenta la conferinta a lui Oleg Serebrian, presedintele PSL, a lui Nicolae Tâu, unul dintre ex-promotorii teoriei comunismului în R. Moldova, ex-ambasador al Chisinaului la ONU, ex-ministru de Externe, a deputatului PPCD, Viorel Prisacari, membru al Comisiei Parlamentare pentru cultura, stiinta, învatamânt, tineret si mijloace de informare în masa, sef al Catedrei Epidemiologie a Universitatii de Stat de Medicina si Farmaceutica, a lui Nicolae Carpala, director executiv „IRFF ONLUS”, inclusiv vizita oficiala a liderilor sectei, întreprinsa la Mircea Snegur, demonstreaza clar ca Moon a ajuns mult prea departe. Întrebat daca stie ca sâmbata a tinut un discurs în fata adunarii moonistlor din R. Moldova, Oleg Serebrian a raspuns mirat ca habar n-are. „Ne-am pronuntat întotdeauna împotriva învataturii acestei organizatii. La aceasta conferinta am fost recomandat de Arcadie Barbarosie, presedintele Institutului de Politici Publice si m-am aflat în sala doar 30 de minute. Ma mira acest fapt, pentru ca era prezent si pastorul bisericii romano-catolice din Chisinau, si epigramistul Ianus Turcanu. Nici nu înteleg ce are discursul meu, „Rolul religiei în epoca globalizarii” cu teoria lui Moon”, a raspuns mirat liderul, caruia i-am sugerat ca s-ar putea trezi, peste noapte, însurat cu de-a sila.

«N-am stiut nici cu spatele unde ma afl

Cum Oleg Serebrian a negat relatiile sale cu Moon, i-am solicitat opinia d-lui Barbarosie, mai ales ca în cadrul IPP mai activeaza o persoana cu relatii mai speciale cu secta vizata, Anatol Grimalschi, care a si beneficiat de o deplasare în SUA, sponsorizata de liderii acestei miscari medium-mistice. „Cu organizatia moonista am avut o intersectie, si ei mai cer, uneori, ajutorul meu, atunci când vine vorba sa recomand persoane versate într-o problema sau alta. Nu împartasesc ideile lor, ele vin în contradictie cu politica promovata de IPP si cred ca organele abilitate ar trebui sa analizeze en-detail statutul acestei organizatii. Dar atâta timp, cât convingerile personale ale omului nu-i încurca sa-si îndeplineasca constient obligatiile de serviciu, n-ar trebui sa ma deranjeze acest lucru. Mai ales ca aceasta organizatie activeaza legal pe teritoriul R. Moldova. Haideti sa nu ne dedam totalitarismului”, a încheiat dl Barbarosie.

Nu e de mirare ca adeptii acestei miscari, interzise în mai multe tari europene, au reusit sa-i duca de nas pe profesorii si politicienii prezenti sâmbata la conferinta si nici prezenta preotului bisericii romano-catolice din Chisinau n-ar trebui sa ne surprinda. Acum câtiva ani, moonistii autohtoni au reusit sa-l minta pe un preot ortodox din Mitropolia Basarabiei, si sa-l înduplece sa binecuvânteze o conferinta de-a lor, organizata cu ocazia vizitei „mamei adevarate”, Hak Ja Han Moon. În aceeasi ordine de idei se înscrie si racolarea arhiepiscopului romano-catolic Melingo, pe care Moon a reusit sa-l cunune cu o coreeanca, de care, pâna la urma, l-a despartit cu greu, Papa de la Roma.

Din surse confidentiale, am aflat ca mai multi tineri, în urma practicilor religioase mooniste, care includ post negru de la trei la sapte zile, rugaciuni care dureaza ore în sir, inclusiv noaptea, seminare aprofundate, cu participarea spiritistilor, izolarea informationala, neglijarea parintilor, au ajuns sa se trateze la psihiatru. Din motive etice, nu putem divulga numele acestor victime, dar majoritatea au început tratamentul la insistenta parintilor. Potrivit art. 185 din noul Cod Penal al R. Moldova „Atentarea la persoana si la drepturile cetatenilor sub forma de propovaduire a credintelor religioase si de îndeplinire a riturilor religioase”, „organizarea, conducerea sau participarea activa la un grup a carei activitate, desfasurata sub forma de propovaduire a credintelor religioase si de îndeplinire a riturilor religioase, este însotita fie de cauzarea de daune sanatatii cetatenilor, fie de alte atentate la persoana sau la drepturile acesteia, fie de instigarea cetatenilor la refuzul de a participa la viata obsteasca sau de a îndeplini obligatiile cetatenesti, se pedepseste cu amenda în marime de la 300 la 700 unitati conventionale sau cu închisoare de pâna la 5 ani”.

În materialele conferintei de sâmbata, Moon declara ca Congresul SUA a aprobat Ziua parintilor adevarati (Moon si sotia lui) drept sarbatoare oficiala. Avem motive sa punem la îndoiala veridicitatea acestei declaratii, mai ales ca pretinsul Mesia a fost declarat persona non-grata în câteva tari.

(Acente)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: