Frontul anti-sectă

Sectele „prigonite” de Consiliul Europei

In Cultul moonist în Moldova, Cultum moonist în alte state on martie 26, 2009 at 9:29 pm

81579_full

Documente oficiale ale Consiliului Europei privind sectele totalitare si distructive

Ne-am obisnuit sa vedem in Consiliul Europei un perpetuu indemn la toleranta, un aparator a celor mai deocheate optiuni si alegeri. Intr-un anume fel, pentru oamenii din fostul „lagar” socialist, toleranta promovata de Consiliul Europei este opusul dictaturii de alta data.

Interdictiile si condamnarile par a fi proprii doar sistemelor dictatoriale. Multe dintre organizatiile suspecte, care activeaza pe teritoriul R. Moldova, au jonglat cu abilitate acest stereotip, acuzind statul si opinia publica de lipsa de toleranta si deschidere.

Polemica dintre Biserica Ortodoxa si anumite secte in extensiune s-a dovedit a nu avea un caracter strict confesional. Acuzatiile aduse acestor organizatii nu sint niste simple „ambitii popesti”, dupa cum incearca membrii acelora sa le prezinte.

Multe din aceste secte sint organizatii criminale, condamnate de Parlamentul si Consiliul Europei. Cuvintul secta nu este un injuriu, ci o notiune adoptata si de limbajul juridic.

Sectele se impart in mai multe categorii, iar unele dintre ele prezinta pericol social. Aceste secte au fost etichetate de catre Consiliul Europei cu termenul de „totalitare” sau „distructive”. Ele pot fi atit religioase, cit si economice, pseudo-medicale, culturologice.

Una dintre trasaturile lor caracteristice este camelionismul, adica ele pot aparea cu nume diferite, declarindu-si scopurile in functie de cultura si cerintele tarii in care activeaza.

Parlamentul Europei, in repetaterinduri, a facut apel la tarile membre, dar si la cele care aspira la integrare, sa urmareasca aceste organizatii, sa le identifice si sa deconspire actiunile lor antiumane.

Toate sectele numite de Consiliul Europei ca fiind criminale activeaza pe teritoriul Republicii Moldova.

In 1984 Parlamentul Europei emite o rezolutie revolutionara in ceea ce priveste atitudinea fata de activitatea organizatiilor religioase. Un capitol aparte il ocupa aici Biserica Unificarii a lui Moon si pericolul pe care il comporta aceasta. Intr-un sir de state organizatiile mooniste sint scoase in afara legii sau private de statutul religios. Occidentul realizeaza treptat urmarile nefaste ale libertatilor excesive acordate organizatiilor religioase (Rezolutia Parlamentului Europei din 22.05.1984).
In imagine: Intemeietorii sectei totalitare coreene „Biserica Unificarii” (cunoscuta in R. Moldova si sub numele de
„Organizatia pentru pacea in lume” sau pentru armonia familiei),
„sfinta familie” Moon si familia Gorbaciov la Moscova.

In 1994 Cabinetul Ministerial al Consiliului Europei hotaraste, in urma unei recomandari redactate de catre Adunarea Generala a CE (Recomandarea Nr. 1178 din 1992 a AGCE), luarea unor masuri concrete cu privire la protectia copiilor si altor categorii sociale vulnerabile fata de influentele nocive ale sectelor distructive. Hotarirea vine in intimpinarea, in primul rind, a instantelor de judecata pentru rezolvarea cazurilor de urgenta legate de abuzuri si obstructionare a libertatii in cadrul organizatiilor religioase, spiritiste si esoterice.

In 1996, Parlamentul Europei recomanda tuturor statelor membre, printr-o hotarire oficiala, sa nu permita inregistrarea automata a organizatiilor religioase, iar in cazul in care este vorba despre secte implicate in delicte penale, sa se analizeze posibilitatea privarii acestora de statutul protector al organizatiilor religioase. Este indicata formarea unei retele europene de informare si consultare cu privire la fenomenul sectar, pentru a le putea supune, in caz de necesitate, unei urmariri judiciare la nivel european (Hotarirea Parlamentului European din 12 februarie 1996).

La 22 iunie 1999 Consiliul Europei a atras atentia, printr-o declaratie oficiala, asupra necesitatii formarii in fiecare stat-membru a organizatiilor de stat pentru acordarea asistentei sociale victimelor sectelor distructive si membrilor familiilor acestora.

Consiliul Europei a accentuat faptul ca asemenea organizatii sint necesare in mod deosebit in tarile Europei de Est. Hotarirea a fost adoptata unanim, cu toate ca 41 dintre parlamentari au primit scrisori din partea Congresului American cu rugamintea de a vota impotriva. In press-release-ul oficial al Adunarii se vorbeste deja in termeni categorici despre practicile interzise depistate in cadrul sectelor distructive: spalarea creierului, manipularea, indoctrinarea si abuzurile de tot felul. (Recomandarea Nr. 1412 (1999), Hotarirea Comitetului Ministerial, adoptata la 19 septembrie 2001, la cel de-al 765 Congres al membrilor CM).

Sectele totalitare reprezinta organizatii bazate pe autoritatea infailibila a liderului. Acestea, urmarind obtinerea puterii absolute asupra adeptilor si exploatarea lor, isi ascund intentiile sub forme religioase, politico-religioase, psihoterapeutice, curative, educationale, culturologice s. a.

Sectele totalitare recurg la inselatorie, dosirea informatiei si la propaganda intensiva pentru racolarea de noi membri. Folosesc cenzura informationala fata de membrii de rind, precum si alte metode amorale de control asupra persoanelor, precum presiunea psihologica, amenintarea etc. Astfel, sectele totalitare incalca dreptul omului la o alegere libera, bine informata, a conceptiilor si a modului de viata.

Una dintre caracteristicile sectelor totalitare este negarea tuturor realizarilor culturale din afara limitelor proprii.

Cele mai cunoscute culte distructive (Conform Declaratiei Conferintei „Sectele Totalitare – pericol pentru Drepturile Omului in Europa de Est”) care isi desfasoara activitatea si pe teritoriul R. Moldova sint:

Martorii lui Iehova, Societatea Constiintei Krishna (krisnaitii), Biserica Scientologica (Dianetica), „Cuvintul credintei” si alte biserici neoharismatice „ale Evangheliei depline”, Biserica sfintilor ultimelor zile (mormonii), Biserica Unificarii (moonismul).

Toate aceste organizatii religioase sint scoase in afara legii sau private de statutul religios intr-un sir de state europene, membre ale acordurilor internationale, co-semnatara a carora este si R. Moldova.

O&C

  1. in afara de moonisti mai sunt si cei ce se deghizeaza supt adunari crestine cu traditii.
    http://sufletultauconteaza.wordpress.com

  2. Prin sectanti ,diavolul isi pune in aplicare planurile lucrand direct prin ei.

    „Fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită.”(1 petru 5,8)

    Trebue sa jupuim lupul de pielea de oaie!

  3. da, trebuie de preintimpinat raspindirea secteantilor pe teritoriul RM. vreau sa i-au legatura cu cineva care scrie pe blogul acesta. anuntati-ma va rog pe e-mail. Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: